Men, som leder av Oslo bispedømmeråd Gard Sandaker-Nielsen påpekte, slik er det ikke lenger.
-Denne gården er nå også vår gård. Forskjellsbehandlingen herfra er nå historie, sa han til applaus fra de rundt 30 invitert gjestene.
Forhagen var pyntet med regndueflagg, det var musikk fra høytalerne og forseggjort fingermat. Høye glass og god stemning. Knut Anders Sørum spilte fire sanger, og statsråd Annette Trettebergstuen og ordfører Marianne Borgen var blant de som kom med hilsen.
Se film fra mottagelsen på Facebook.
Markering
Det er i år femti år siden kriminaliseringen av homofili ble fjernet. I så godt som alle disse årene har det også pågått en kamp internt i kirken, for skeives rettigheter og likeverd. Mange av de som har stått i denne kampen var blant gjestene på mottagelsen. De fikk naturlig nok gode ord fra talerne.
- Dere fortjener en stor takk for alt dere har gitt og gjort. Vi hadde ikke vært her uten dere, sa Sandaker-Nielsen.
- Her er det mange som har gått foran og tatt kampen. Her er mange forbilder. Takk for at dere står på, sa statsråden.
- Jeg er utrolig glad i dere, og glad i kirka. Ja, noen synes det er litt underlig at jeg er glad i kirken. Men jeg liker å gå i kirken, sa hun med et smil.
-Jeg liker at dere er så synlige på Pride, og tar den posisjonen dere tar.
Blanda følelser
Leder av Kirkerådet og medlem av Oslo bispedømmeråd, Kristin Gunleiksrud Raaum, pekte på noe av det som også Sandaker-Nielsen tok opp.
- Det er en blanding av absurd og helt selvsagt å ha en slik markering i Oslo bispegård. Det er et resultat av deres kamp. Kirken kan ikke være kirke uten å formidle at nåden er skeiv. Uten dette perspektivet er det vanskelig å være kirke for alle, sa hun.