- Siden jeg har vært så lenge i jobben, begynner man jo å tenke på alternativer. Er gresset grønnere andre steder, rent arbedismessig? Derfor ser jeg veldig frem til den individuelle praten med biskopen, sier hun.
Denne uken er studenter tilknyttet Oslo, Tunsberg og Borg på Granavollen. Studiene disse tar gir jobber innen Den norske kirke. Veien Til Vigslet Tjeneste (VtVt) og Veien til prestejeneste (Vtp) er et program i regi av biskopene i Den norske kirke, og er obligatorisk for alle som skal vigsles til prest, kantor, kateket eller diakon i kirken. Programmet ønsker å motivere og stimulere til tjeneste i kirken, og gi studenter og biskoper mulighet til å bli kjent, som det heter i beskrivelsen fra Bispemøtet.
Marianne Solheim synes hele opplegget på Granavollen har svart til forventningene.
-Å møte andre i andre stillinger i kirken, er veldig fruktbart. Det er gode samtaler, ikke minst rundt lunsjbordene. Så selv om jeg har vært i jobben lenge, er dette veldig nyttig.
Oslo-gjengen: Også prestestudenter må gjennom et introduksjonsprogram (Veien til prstejeneste) for å kunne jobbe som prest. Her er studentene med tilknytning til Oslo bispedømme, sammen med biskop Kari Veiteberg.
Utfordrende
-Hvilke utfordringer snakkes det om her, hvilke uttfordringer ser du?
-Kirken opererer med mange småstillinger. Det kan oppleves krevende. Kirken er også en samennsatt bedrift. For vi er jo en vanlig arbeidsplass, samtidig som mange jobber her med en kallstanke. Det kan skape noen ekstra utfordringer.
-Hvordan da?
-Jeg kjenner det jo på meg selv, at selv om vi bare skal jobbe 37,5 time i uka, blir det ofte mer. Man er på hele tiden. Samtidig er det perioder som er roligere, så det jevner seg kanskje ut. Jeg tenker det er veldig viktig at stabene setter av tid til å prate sammen, at man ikke bare holder på med seg og sitt.