Det må være noe i det de hører som fenger. Kanskje krysset med en andektighet over selve rommet. For nær 30 sjetteklassinger sitter helt stille i Haslum kirke og lytter til historien om Olav Den Hellige. Hvorfor ble han helgen? Hvorfor går man pilegrim til Trondheim? Hvordan var Haslum kirke da den ble bygget for 800 år siden? Elevene er engasjerte og spør.
Gammelt
I forbindelse med biskop Kari Veitebergs visitas til menighetene Tanum og Helgerud, fikk hun anledning til å sende elevene ut på sin vandring med et adjø.
Ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krogh, er glad for opplegget med pilegrim.
-Jeg opplever at denne typen formidling av historie, hvor elevene er aktive selv, er en veldig god måte å gjøre det på. Jeg tror disse elevene blir trigget til å utforske mer om temaer de blir presentert for, sier hun
-Denne pilegrimsvandringen er en stolt tradisjon som det er viktig å videreføre.
Rektorer
Etter adjøet til elevene, gikk visitasen videre til samtale med skolelederne. Rektorer, assisterende og fungerende, fra seks skoler i nærområdet til de to menighetene møte biskopen og undervisningsansvarlige i Tanum og Helgerud for en samtale om hvordan man gjensidig kan berike hverandre.
Senere på dagen ble det også et besøk på demenslandsbyen Carpe Diem, et ganske nytenkende og annerledes «sykehjem».
Det ble også byvandring i Sandvika, hvor alle de sosiale og frivillige aktørene ble besøkt. Fontenehuset, Frivillighetssentralen, Røde Kors og Frelsesarmeen.