Ikke alle har familie og et nettverk rundt seg, og ikke alle ønsker å involvere de nærmeste i det som er vanskelig. Å være alene med vonde tanker, er krevende og kan gjøre at det vonde forsterkes. Da er det godt at kirken har en tjeneste og et tilbud gjennom Kirkens SOS, krisetjeneste på nett og telefon, som kun er et tastetrykk unna 24/7 gjennom hele året.
Kirkens SOS mottar omkring 300.000 henvendelser i året og besvarer nærmere 190.000 av disse. Med flere frivillige inn i tjenesten, kan flere henvendelser besvares og flere få tilgang til et lyttende medmenneske. Det har vært en økning i antall henvendelser både gjennom og etter pandemien, noe som tydelig viser at behovet for et medmenneske å snakke med er stort. Det betyr også økt behov for frivillige medarbeidere.
Hvem kan være frivillig?
Kirkens SOS søker deg som har lyst og mulighet til å være et lyttende medmenneske. Det kreves ingen forhåndskunnskap, men du må være over 20 år og kunne møte folk med respekt uavhengig av opphav, tro, legning og bakgrunn. Du må ha tid til å bidra to ganger i måneden og noen ganger natt. Om livet har gitt deg store påkjenninger, er det viktig at du har et avklart forhold til egne kriser, da tjenesten går ut på å møte andres kriser.
Alle frivillige får god opplæring og oppfølging i tjenesten
Som frivillig går du inn i en meningsfull tjeneste som betyr svært mye i mange menneskers liv. Du kommer til å lære noe om mennesker som du ellers ikke ville lært – og du vil lære mer om deg selv på veien. Som frivillig i Kirken SOS vil du få god opplæring i forkant og oppfølging underveis. Du blir del av et fantastisk frivilligfellesskap som hver dag og natt holder lyset på for de som trenger et medmenneske å snakke med. Ingen av de frivillige er like, men alle er lyttende mennesker, som ved sitt nærvær på telefon eller chat, gir håp når livet utfordrer. Ingen jobber alene, og vaktlaget har alltid en debrief i etterkant av hver vakt.
Om kirkens SOS
Kirkens SOS Borg har i dag 66 aktive frivillige, med vaktrom på Greåker og i Nittedal. Du kan også ta vakter hjemmefra dersom avstanden til vaktrommet er for lang. På hjemmevakter følger man oppsatte vakttider og har digitale vaktrom sammen med andre frivillige.
Kirkens SOS ble stiftet i 1974, og er landets største døgnåpne krisetjeneste på telefon og internett. Gjennom denne tjenesten ligger ønsket om å fremme livsmot og håp for den som er i følelsesmessig og/eller eksistensiell krise, og som kjenner at livet utfordrer. Krisetjenesten besvares av rundt 1100 frivillige fordelt på 11 lokale sentre.
Ta kontakt for en uforpliktende prat
Vil du vite mer, kan du gå inn på nettside Kirkens-sos.no/borg, ta kontakt på mail borg@kirkens-sos.no, eller telefon 930 12 030 (kontor).
Er frivilligtjenesten i Kirkens SOS noe for deg? Er du i tvil, så ta likevel kontakt, så finner vi ut av det sammen.