– Vi vet at mange unge ikke søker kirken etter konfirmasjon, fordi troen og tilbudet ikke gir mening for dem. Jeg prøver å svare på spørsmålet: "Kan kirken hjelpe meg å løse det som er viktig for meg?” Dette er et grunnleggende kritisk spørsmål jeg opplever unge mennesker har i møte med kristen tro og menighetsliv. I dette spørsmålet ligger både skepsis og mistillit. For å samle unge og svare på dette trengs det relasjon, tillit og trofasthet fra kirken. Fra oss som er ansatte og fra frivillige. Det trengs mye lyttekompetanse i møte med unge, sier Anne Margrethe Ree Sunde.
I første sesong av Sårbarhetspodden har hun invitert med tidligere biskop i Tunsberg, Per Arne Dahl, som er veteran innen sjelesorg og krisemestring.
– Vi håper at podcasten kan åpne opp samtalerommet om det som stinker i livet. I et samfunn som oppmuntrer en “generasjon prestasjon” blant unge, ser vi samtidig høy statistikk på ensomhet, isolasjon og dårlig psykisk helse. Så disse temaene tar vi opp, og jeg håper kirken også her blir en tydelig røst på at fellesskap er en av løsningene for oss mennesker.
– Så dette er samtaler mellom to voksne om unge mennesker?
– Nei, jeg har invitert med en ny gjest for hver episode, og disse er i 20-, 30- og 40-årene. De deler sine erfaringer av sårbarhet, og vi utforsker hvordan dette oppleves og kan møtes. Av og til mestrer vi disse erfaringene, av og til gjør vi det ikke. Hvordan kan vi leve og tenke om det, og hvordan kan vi speile den kristne troen i møte med disse erfaringene?
Her finner du Sårbarhetspodden:
Sårbarhetspodden 🇳🇴 on Apple Podcasts
Sårbarhetspodden 🇳🇴 | Podcast on Spotify
Anne Margrethe Ree Sunde (@saarbarhetspodden) | Instagram
Her kan du lese Anne Margrethes kronikk om “Oppvaskteologi” i Stavanger Aftenblad, som berører samme tema: Oppvaskteologi (aftenbladet.no)