Biskop Kari Veiteberg startet møtet med en hilsen og en innledning til møtet. Vi fikk en liten oppsummering av hva hun hadde vært med på gjennom visitasen så langt - en visitas med tema OPPVEKST.
Deretter ble alle delt inn i grupper på tvers av menigheter og staber og fikk følgende oppgaver å jobbe med:
1. Hva er særegent med de ulike lokalmiljøene? Hva er fellesnevnere?
2. Hvordan påvirker det deres tenkning knyttet til det å vekke og nære det kristne livet i soknet? Hvordan gir dette seg utslag i hvordan dere tenker rundt det å være folkekirke nettopp her?
3. Ser dere noen muligheter for samarbeid på tvers av menighetene?
4. Hva er deres menighetsråds bidrag til å gjøre menigheten levende, nær og tilgjengelig?
Disse tankevekkende spørsmålene skapte gode samtaler og diskusjoner i gruppene - og nettopp gruppearbeidet ble kanskje den viktigste delen av dette møtet. Ikke nødvendigvis svarene, selv om de ble delt i plenum til slutt, men diskusjonene om likheter og ulikheter og muligheter for å lære av hverandre og samarbeid på tvers. For eksempel kom det opp gode ideer om at i ungdomsarbeidet er det lurt å se lenger enn sin egen menighet, for ungdommene selv har en større “radius” enn som så.
Biskopen avsluttet møtet med å lese den vakre salmen på nr 460 i salmeboka.
De fleste i menighetsrådet var også på visitasgudstjenesten den etterfølgende søndagen. Der fikk vi høre en enda mer grundig oppsummering av visitasen. Og vi fikk alle sammen gitt seks utfordringer fra biskopen:
1. Dialog med skolene
2. Fellesskap for ungdom
3. De eldre - pårørende
4. Det flerkulturelle som en ressurs
5. Aktivitetene - å ikke bli spist opp
6. Å være pilgrim
Disse utfordringene kan vi kjenne oss igjen i, og vi i menighetsrådet ønsker å jobbe videre med dette fremover. Alt i alt vil vi si at det var til stor inspirasjon å ha biskopen på visitas i Asker.
Dagrun Røyrvik, menighetsrådsleder