Konsertprogrammet for adventstiden har fått en egen side. Se Adventskonserter 2022.
- september kl. 19:30
Konsert med den danske duoen Bremer/McCoy. De var i Norge sist rett før k-ordet inntraff, i februar 2020. Da fengslet de et fullsatt Ingensteds i Oslo og nå kommer de til Strømsø kirke. Deres nyeste album «Natten» har et budskap som Bremer/McCoy aktivt prøver å formidle, uten tekst, direkte til lytteren. Åpenhet og tålmodighet er nøkkelord, ifølge dem selv, men det er vel som med det meste av kunst: Budskapet er det du selv får ut av det. Billetter på https://tikkio.com/organizer/1322-romfarer-united-as
14. september kl. 17:00
Utstillingsåpning "Presenningsikoner" med kunstner Mats Hermansson. Felles suppemåltid som vanlig på onsdager og omvisning. Mats preker i hverdagsmessen kl. 18. Gratis inngang og åpent for alle.
14. september til midten av oktober
Utstilling "Presenningsikoner" av Mats Hermansson. Mats Hermansson er av utdanning teolog, og virket blant annet som domprost i Visby fra 2007 til 2019. Helt fra ungdomstiden har han vært fascinert av Østkirkens ikonkunst, og har malt bilder som i ordets rette forstand ikke er ikoner, men som absolutt henter sin inspirasjon fra ikonkunsten. Bildene males på gamle, slitne presenninger. Utstillingen vises i samarbeid med Drammen Sacred Music Festival.
(Konserten med Jan Bertelsen, obo, og Jon Inge Sigerland, orgel, planlagt for 17. september måtte utsettes - ny dato kommer.)
- september kl. 19:00
Drammen Sacred Music Festival: Konsert med Kyiv Kammerkor. Kyiv Kammerkor består av 21 profesjonelle sangere, og er byens offisielle representasjonskor. Mens krigen raser, synger koret daglig i sin hjemby. Nå kommer de til Norge tidlig i høst. I tillegg til representasjon og konsertvirksomhet, har Kyiv Kammerkor en sentral plass i ukrainsk kirke- og kulturliv. Billetter på www.drammensacred.no
- september kl. 21:00
Drammen Sacred Music Festival: Konsert med Naghash Ensemble of Armenia. The Naghash Ensemble kombinerer spiritualiteten fra armensk folkesang med ny, klassisk musikk, moderne post-minimalisme og energien fra rock og jazz. Musikken tar deg 600 år tilbake i tid, men bærer fremdeles preg av modernitet. Om du liker jordlige toner og fortryllende vokaler burde du ikke gå glipp av konserten! Konserten er et samarbeid mellom Interkultur Drammen kommune og Drammen Sacred Music Festival. Billetter på www.drammensacred.no
- september kl. 21:00
Drammen Sacred Music Festival: Konsert i hvilepuls med Kristin Sevaldsen. Ta med en sovepose, et liggeunderlag, sitt på en kirkebenk, eller i lotusstilling eller stå oppreist. Eneste premiss er at vi alle ivaretar hverandre og gir rom for stillhet i lokalet. Dørene åpnes til et innspilt rolig lydlandskap i kirkerommet 20:30 og rolig lydlandskap fortsetter etter konserten. Publikum kan være i kirka helt frem til midnatt om man vil. Medvirkende: saksofon/elektronikk: Kristin Sevaldsen; lydlandskap: Simen Robertsen og Ole Jørn Myklebust; lyd: Runar Reknes. Gratis inngang.
- september kl. 12:30
Drammen Sacred Music Festival: Jakob, Esau og Josef – Klassisk fortellerkunst fra en av vår kulturs dype kilder. Med Helga Samset – forteller, og Jonas Kilmork Vemøy – trompet, sang, lyddesign. Forestillingen vises i samarbeid med Drammen kirkeforum. Gratis inngang.
- september kl. 19:00
Drammen Sacred Music Festival: Avslutningskonsert Rim Banna Tribute med Marthe Valle og Haneen Ayoub. I en konsert tilegnet «Palestinas stemme» Rim Banna vil Marthe Valle og den palestinske sangeren Haneen Ayoub framføre noen av Rim Bannas sanger satt sammen med sanger fra bestillingsverket «Samlingssanger» der Marthe og tre medmusikere (tangenter, trommer, bass/gitar) i samarbeid med poeten Endre Ruset har forsket på hva protestvisa i 2022 er.
Tekstene handler om politikk, miljø, fellesskap og engasjement og har hentet mye inspirasjon fra 70-tallets identitetsbyggende visetradisjon. Billetter på www.drammensacred.no
- oktober kl. 12:30
Orgel til lunsj. Nyt vakre orgeltoner fra kantor Britta Schäfer midt på dagen. Det er lov å spise medbragt matpakke i kirken under konserten. Gratis inngang.
(Konserten med Østerlide opprinnelig planlagt 18. oktober måtte utsettes til 15. november pga sykdom, se info lenger ned.)
- oktober kl. 18:00
Salmedate. Strømsø kirke lanserer et nytt format for samtale og allsang. To inviterte gjester gir hverandre salmer i gave, forteller om salmer som får dem til å danse med mer. Kim Holtan, kjent fra NRK, leder gjennom programmet. Gjestene i denne første utgaven er Hege Breen Bakken (politisk redaktør i DT) og Bjørn Olav Nordahl (journalist og forfatter). Gratis inngang.
- oktober kl. 19:00
Østen møter Vesten: Meditasjonskonsert med Orgel og Santur. Østens mysteriøse instrument, santur, møter vestens (verdens) største musikkinstrument, orgelet. I konserten spilles det tradisjonell musikk basert på Mogham fra Iran, Aserbaidsjan, Tyrkia og Norge og det blir også premiere på det nye bestillingsverket "Mogham Fantasia", skrevet av Mirsaeed Husseiny Panah og bestilt av Nigar Gahramanova. Medvirkende: Nigar Gahramanova, orgel og sang, og Mirsaeed Husseiny Panah, komponist og kromatisk santur. Billetter til 200/100 kr i døra.
- oktober kl. 19:00
Konsert med Telemark kammerorkester og Magnus Staveland. Orkesteret er et av Norges ledende kammerorkestre og holder for første gang konsert i Strømsø kirke. Sammen med sangeren Magnus Staveland, skal de fremføre Brittens Serenade for tenor, horn og strykere, videre står nyere musikk av norske komponister samt Mendelssohn strykersymfoni på programmet. TKO ledes av Per Kristian Skalstad. Billetter til kr 300/150 selges på TicketCo og i døra.
- november kl. 18:00
Allehelgenskonsert fra Avskjed Begravelse. Arrangementet er gratis og åpent for alle.
6. november kl. 18:00
Sang over grenser. En allehelgenskonsert fra norsk-polsk kulturforening med operasangere, kor og instrumentalister. Arrangementet er gratis og åpent for alle.
11. november kl. 19:30
Kvinnelige spor i musikkhistorien I. En konsert med komposisjoner av Amy Woodforde-Finden i anledning Skeivt kulturår. Konserten finner sted i storsalen på Strømsø menighetshus. Billetter: voksen kr 200, honnør kr 100, barn gratis.
15. november kl. 19:00
Konsert med Østerlide: Folkemusikk i ny drakt. Østerlide feide inn på den norske folkemusikkscenen i 2020, til overstrømmende kritikker fra et samlet kritikerkorps. På sitt selvtitulerte debutalbum kler de folkemelodiene i nye drakter, av florlette, såre, lyse, mørke, sterke og røffe fabrikater. Bandet behersker et stort spekter av stemninger, fra det hviskende til det brutalt støyende. I åpne musikalske landskap eller trange, klaustrofobiske musikalske rom bæres lytteren alltid videre av de uslitelige og tidløse folkemelodiene som er formet og slipt gjennom århundrene.
Besetning: Liv Ulvik – vokal, Andreas Haddeland – gitarer, Ulrik Ibsen Thorsrud – slagverk.
Konserten er støttet av Norsk Kulturråd og Viken Fylkeskommune.
Billetter på https://konsertproduksjoner.ticketco.events/no/nb/e/oesterlide__stroemsoe_kirke
17. november kl. 19:30
Konsert med The Progression Ensemble Oslo. Moderne musikk for akkordeon, gitar og cello som intimkonsert i vigselskapellet. Billetter selges her og i døra.
18. november kl. 19:00
Kvinnelige spor i musikkhistorien II. En konsert med komposisjoner av Ethyl Smyth i anledning Skeivt kulturår. Konserten finner sted i storsalen på Strømsø menighetshus. Billetter: voksen kr 200, honnør kr 100, barn gratis.
Alle konsertene er også lagt til i kalenderen "Hva skjer". Siden oppdateres fortløpende om det kommer til nye konserter.