SKJÆRTORSDAG I TANGEN KIRKE
Mange menigheter i Den norske kirke feirer på skjærtorsdag et fellesskapsmåltid som har røtter helt tilbake til det jødiske påskemåltidet.
I Tangen kirke har vi dekket langbord inne i midtgangen i kirkerommet. Vi går gjennom en liturgi der vi leser bibeltekster og synger sammen. Underveis i denne liturgien gjør vi ulike handlinger som skal minne oss om jødenes frigjøring fra trelldommen i Egypt, om Jesu frelsergjerning og vårt eget møte med velsignelse og håp som er gitt oss gjennom Jesus. Dette ledes av liturg og medliturg.
Vi har stående et nattverdbeger ved plassen vår som vi fyller med drikke 4 ganger og drikker i løpet av dette måltidet. Disse begerne kaller vi for lidelsens beger, kjærlighetens beger, velsignelsens beger og håpets beger. Hele denne liturgien rammes inn av disse fire ordene: lidelse, kjærlighet, velsignelse og håp.
Så spiser vi sammen en god stund, for vi har dekket bordet med mat som har røtter tilbake til det jødiske måltid: lammekjøtt, focaccia, usyret brød, oliven, olivenolje, krydder, hummus, egg, fiken noe søtt og vi drikker eplejuice.
Som avslutning på dette måltidet feirer vi nattverd mens vi blir sittende rundt bordet.
Helt til slutt samler vi oss rundt alteret, dekker av alt som står der, legger på et sort klede og legger på 5 røde roser til minne om Jesu 5 sår. Da har vi gjort klar til langfredagens gudstjeneste.
Velkommen til gudstjeneste med måltid skjærtorsdag, 6. april 2023 kl. 18.00.