- Engehaugen kirke er et tidligere institusjonsbygg fra 1984, omgjort i 1994 da menigheten ved stiftelsen "Kirke i Sørbyen" tok over bygget. Fellesrådet tok over driften i 1997 og den ble godkjent som soknekirke 1999. Kirka er bygd i tre med sokkeletasje.
- Hovedplanets areal er 560m2 og det er 145 sitteplasser i kirkerommet.
Altertavlen i Engehaugen er laget av kunstner Barbro Raen Thomassen. Det er et alterskap, et ikon i tre deler "I begynnelsen var ordet"- Triptryk til Engehaugen kirke.
De gamle byzantiske ikonene skulle være vinduer mot evigheten, og gullfeltet i midten er et slikt vindu. Det er felt inn i et tre for å antyde at vi befinner oss her i verden og skuer inn i en annen - den himmelske.
I oldkirken ble bokstaven Y brukt som symbol for menneskets lengsel etter Gud, mens omvendt Y er symbolet for Guds kjærlighet som rekkes mot jorden. Krusifikset på alteret minner om "ordet som ble kjød og tok bolig i blant oss".
Når skapet lukkes dannes et Andreas-kors av hullene i de to røde feltene. Denne skråstilte korsformen ble mye brukt i de gamle stavkirkene. Videre kan korset leses som X, som sammen med den vertikale delelinjen blir et kristogram hvor I står for den første greske bokstaven i Jesus, og X for første bokstav i Kristus. På hver side av korset, eller kristogrammet, står de greske bokstavene α (alfa) og Ω (omega), begynnelsen og enden, skapelsen og fullendelsen.