En varm mottakelse fra festkomitéen allerede ute i gangen, og levende musikk fra bandet Amigos satte tonen for en trivelig aften i Udland kirke. Først ut på programmet var Petter Steen jr. Han talte om Skåre menighet sett fra nord, men trakk også lenger linjer enn luftlinja fra Sveio:
- Nordre bydel er en bydel i vekst. Men skal vi møte framtiden, må vi også forstå fortiden. Vi må kjenne vår egen kultur for å kunne møte andre kulturer. Få menigheter har så lange linjer som Skåre, ja de lenger enn Avaldsnes sine også! I over 1000 år har kirke og lokalsamfunn vært tett sammenvevd her i Skåre, sa Steen, og fremholdt at lange linjer bakover gir styrke til god vekst framover:
- Kristendommen har aldri vært mer relevant enn i dag. Og trygg forankring vår tro og kultur er viktig, når vi hver på vår måte skal forandre verden til et bedre sted, sa Steen, og luftet en liten drøm i disse kommunesammenslåings-tider:
- Kanskje Sveio og Skåre en gang blir naboer i en stor kommune? Men vi trenger ikke vente på at det skal skje. Vi kan begynne å bygge noen felles tradisjoner allerede. Kanskje vi kan arrangerere felles midnattsmesse på Ryvarden på St. Hans? foreslo Steen, som ikke hadde noe imot å bli kalt "ordfører emeritus" i stedet for "gammelordføreren".
Breking på høyt nivå
Udlandkoret slo så til med enda mer Sveio-inspirasjon, idet dirigent og sveibu Leiv Rossehaug satte igang en særdeles uvanlig og parafraserende "Bæ Bæ lille lam". Tilhørende høylytt breking fra den saue- og musikkfaglige sterke dirigenten, satte ekstra piff på sangen viste et tydelig fornøyd publikum.
Barne og ungdomsarbeider Bjørg Lund var med å lede festen, og trakk fram ungdommene som var møtt opp på festen.
- Jeg har jobbet her i 18 år, og synes ennå det er fantastisk! En av grunnene til det er disse ungdommene, sa hun, og intervjuet Tiril, Alma og Fredrik om å være ledere i menigheten.
Jan Arne Igelkjøn i menighetsrådet trakk fram høydepunkt fra årsmeldingen.
- Vi som er her ønsker alle å være del av noe som er større enn oss selv. Selv om vi kan føle oss små og usynlige, kan vi likevel gjøre en forskjell. Vær med å be for oss som er ledere, og be sammen med oss her i menigheten, oppfordret han.
Medarbeidere i særklasse
Etter den tradisjonelle musikkquiz'en ved Randi Førre og Leiv Rossehaug, var det tid for utdeling av medarbeiderpriser.
- I Skåre menighet er vi velsignet med mange gode medarbeidere, sa sokneprest Arnold Skaatan og menighetsrådsleder Gro Steensnæs Håvåg, og delte ut 4 priser til 6 verdige vinnere :
Årets veteraner ble Asbjørn og Anne Therese Næss, «Rådgiver i særklasse» var Svein Skrunes, Thorstein Sano Feet og Fredrik Monclair Pedersen fikk pris for "Årets unge medarbeidere" og Ingrid Haraldseid ble "Årets trofaste". Under følger begrunnelsene for prisene:
*Asbjørn og Anne Therese Ness
En levende menighet består av folk som deltar, bidrar og inkluderer andre. Ekteparet som tildeles prisen som årets «veteran» er også på mange måter en «Integreringspris» For disse veteranene har holdt på med dette før samfunnet ellers hadde et stort fokus på det. De har selv erfart å reise langt ut i verden for å dele det de tror på og tatt med seg hjem inspirasjonen og erfaringen til vår menighet og vår by. Deres trofasthet til menigheten er påfallende og viktig. De er også det beste eksempel på å gi plass til andre rundt bordet. Begge har alltid gitt mye til fellesskapet, både ved å påtas seg oppgaver og med sin trofaste support og deltakelse i fellesskapet. Juryen har fokusert spesielt på integreringen- og inkluderingsholdningen de viser. Samtidig sett vi altså umåtelig pris på deres lange fartstid i menigheten.
*Svein Skrunes
Han blir ofte nevnt når noen grubler på formaliteter og tall. Samtidig er han en av de beste i oppvasken i Skåre menighet. En fantastisk medarbeider for en menighet som har både store vyer, planer og krevende aktivitet. Hans bevisste valg, når pensjonstilværelsen gav han mulighet til det, å ta oppvasken for Skåre menighet er forbilledlig og inspirerende.
Juryen har likevel fokusert mest på hans rådgiverfunksjon gjennom flere tiår i menigheten. Når avtaler, statutter og dokumenter skulle lages ble han ofte spurt. På samme måte med tall og regnskap har han vært en søyle i menigheten. Hans vurderinger har gitt trygghet og spart menigheten for store utgifter. At han samtidig er en av de trofaste når menigheten samles gjør bildet av denne mannen enda vakrere!
*Thorstein Feet Sano og Fredrik Monclair Pedersen
De er unge, trofaste, dyktige og inspirerende! Menigheten er svært stolte av å ha dem i teamet av gode ledere og medarbeidere. De har tross sin unge aldere allerede rukket å gjøre seg bemerket i mange sammenhenger. De fremstår ofte som bestevenner. Noe de har blitt gjennom ledertreningsarbeidet i menigheten. Mange barn har disse to guttene som sine helter når det møter dem i forskjellige aktivitet i menighetsarbeidet og på Barn er bra! –festivalen. Samtidig er de også gode forbilder for sine jevnaldrende og har allerede inspirert mange konfirmanter til også å bli ledere. De deltar på søndagsskolen, Plan B, KRIK og i mange andre sammenhenger.
Guttene som får denne prisen sammen, og hver for seg, har en genial framtoning med sine smil og sjarme, humor og latter, alvor og ettertenksomhet. Flinke folk, dyktige karer, gode gutter!
*Ingrid Haraldseid
Hun er en av dem som opprettholdt søndagsskolearbeidet i nordre bydel i lang tid før vi fikk Udland kirke. Et viktig byggetrinn. Hun er også en av bærebjelkene i det som populært blir kalt det første byggetrinn i Udland kirke, Udlandkoret. Hun er et godt eksempel på at man kan melde seg til tjeneste i menigheten på forskjellige arenaer alt etter det som for tiden passer. Nå for tiden deltar hun med å bære rundt menighetsbladet Folk og Kirke, vasker og stryker kluter og duker, synger i kor og er aktiv i misjonsforening. Det betyr at hun bygger fellesskap i menigheten og er en del av det. Vi tror hun blir litt brydd over å få en slik pris, men er egentlig en tøff dame som har tatt mye ansvar gjennom årene.