Menighetsrådet 2023-2027

Menighetsrådet er kirkedemokrati på lokalplanet, og styrer mye av det som skjer i menigheten. Det ble valgt nytt menighetsråd i Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker sokn 10. og 11. september 2023. Under finner du dem som ble valgt, med presentasjonen de ga på forhånd. Det nyvalgte menighetsrådet trådde i kraft 1.november 2023.

Her kan du også lese protokollene fra menighetsrådets møter.

Geir Riise, f. 1955, bosatt i Claus Borchs vei, lege og selvstendig næringsdrivende. Leder av MR. 

Erfaring fra frivillige organisasjoner og forebyggende arbeid. Styreledererfaring fra nasjonale organisasjoner og utvalgsarbeid. Jobbet med arbeidsmiljøspørsmål og inkluderende arbeidsliv. Kjenner godt til det partsbaserte samarbeidet i arbeidslivet. Satsningsområder: Opptatt av en åpen folkekirke som makter å favne bredt. Kirken skal være en god møteplass for alle. Menighetens innsats skal oppleves relevant og interessant for så mange som mulig. Bruke mangfold av livserfaringer som et virkemiddel for at flere skal kjenne seg velkomne og inkludert. Viktig å kjenne til lokale forhold som er med og legger rammer for barn og ungdoms oppvekst. Kirkens arbeid skal oppleves som meningsfullt for både unge og eldre i menigheten.

I menighetsrådet ønsker jeg å være med å prioritere at vi bruker våre ressurser best mulig. Målet er at flere over tid skal la seg engasjere i menighetens arbeid. Bidra til at vi trives sammen og drar i samme enden av tauet. At vi klarer å bruke våre ressurser best mulig. Og at kirken oppleves å være en god arbeidsplass for ansatte og frivillige. 

 

Per Olav Gundersen f. 1968, bosatt i Biskop Heuchs vei, nestleder i MR og varamedlem til Kirkelig fellesråd i Oslo, seniorrådgiver i Tolldirektoratet.

image1gyv3.png

Jeg er jurist/seniorrådgiver i Tolldirektoratet, hvor jeg har arbeidet siden 2012. Vi flyttet til Nedre
Tåsen i 2003, og har etter hvert fått to barn. Jeg er gammel speider og speiderleder, og da det eldste
barnet kom i speideralder var det naturlig å bli med i Tåsen speidergruppe som har lokaler i Bakkehaugen kirke. Jeg er opptatt av at kirken skal være et samlingspunkt i lokalsamfunnet, hvor det både er plass til gudstjenester og mer kulturelle innslag, samt lokalt arbeid for barn, unge og familier. Mitt bidrag til dette er speiderarbeidet hvor vi har et praktisk og godt samarbeid ved
at speiderne deltar i gudstjenester og annet menighetsarbeid.

 

Torunn Landrø, f. 1973, bosatt i Ullevål Hageby, psykiater ved Oslo universitetssykehus. 

imagegsbbm.png

Jeg arbeider som psykiater i Oslo, og er for tiden ansatt ved Personlighetspoliklinikken
på Oslo Universitetssykehus. Vi flyttet til området for 8 år siden og er aktive i menigheten. Som medlem i trosopplæringsutvalget i menigheten i noen år nå, har jeg fått mer innblikk i hva menighet driver med og hvilke utfordringer man har. Jeg har blitt mer og mer opptatt av hvordan kirken kan være en del av hverdagslivet for hverdagsmennesker, da også for familier og barn.Jeg håper kirken med sitt budskap kan være et sted hvor vi alle kan finne rom for refleksjon og kontemplasjon, og ikke minst at kirken kan være en arena for opplæring i kristen tro.

 

Dag August Schmedling Dramer f. 1993, bosatt i Uranienborgveien, utdannet fagfilosof; lektor og skribent. 

Jeg har sittet i flere styrer siden studietiden, deriblant for veldedige organisasjoner og jobbet som frivillig. Jeg har vært involvert i menigheten som medliturg og medlem av Tro & tanke-komitéen de siste årene. Jeg har utstrakt erfaring som konferansier, foredragsholder, seminarleder. Satsningsområder: Kirken må fortsette det gode arbeidet med barn og unge, og få en sterkere tilstedeværelse i lokalsamfunnet. Generelt er både Vestre Aker kirke og Bakkehaugen kirke nydelige og verneverdige bygninger hvis inspirerende rom burde promoteres for søkende av alle slag; deriblant unge voksne, folk midt i livet, og/eller de mange eldre som bruker kirkebygget mer flittig. Sterkt samarbeid med andre menigheter er også ønskelig.


Inger Anne Naterstad f. 1961, bosatt i Niels Henrik Abels vei, seksjonsleder i Kirkerådet.

 

Kirkepolitiker og kirkebyråkrat, studentprest i Oslo i 27 år, bodd på Blindern i 30 år. Satsingsområder: Jeg vil at Den norske kirke skal bli gjenkjent som aktør og arena i nærmiljøet. Det handler om å lage gudstjenester, dåp, bryllup og begravelser som oppleves relevante for vårt lokalsamfunn. Det handler om lokalt samarbeid om tilbud for barn, unge og eldre. Det handler om å legge til rette for et bredt kulturtilbud i våre kirkerom. Det handler om å forvalte våre ressurser slik at 
menigheten blir gjenkjent på å ha tid til folk.

 

Marianne Marstrand, f.1952, bosatt i Vestgrensa, pensjonert prest.

imagenzy5r.png

Jeg er teolog og prest. Jeg har arbeidet ved Bredtveit fengsel, tatt nordisk grunnfag, bodd i et økumenisk retreatsenter i Italia, og arbeidet i et lager. Den siste yrkesperioden var som sykehjemsprest kombinert med Hasle menighet. Mens jeg arbeidet på sykehjem og samtidig var småbarnsmor, oppdaget jeg hvor utrolig viktig trosopplæring for barn er! Barnelærdommen, gjerne sunget, satt ofte som spikret. Slik sett har jeg mye erfaring fra kirkelig arbeid, men jeg har ikke sittet i menighetsrådet før, og ser fram til å se en menighet fra det perspektivet. Som pensjonist er jeg nå frivillig i Vestre Aker, det er fint. Jeg bidrar ved gudstjenester og er med på å arrangere Tro- og Tanke- kvelder. Jeg liker gudstjenester tilrettelagt for barn og familier, også for dem som ikke er kirkevante, og de mer meditative kveldsmessene. Og selvfølgelig høymesser, gjerne med kor! I menighetsrådet vil jeg gjerne være med og planlegge hvordan vi i menigheten kan være en god møteplass med fellesskap og rom for både tvil og tro, styrke og svakhet, et sted for åndelig søken og hvile. Jeg ønsker å bidra til bedre kommunikasjon utad, at det fine som skjer hos oss kan bli enda bedre kjent i nærmiljøet.

 

Stine Jomaas, f. 1972, bosatt i Blåsbortveien, farmasøyt. 

Voluntør 3 måneder i Bolivia for Misjonsalliansen i 2007. Ledergruppen for etablering av kafeen Lille Camino i Storsalen menighet inklusive godkjenning og tilsyn fra Mattilsynet, Styremedlem i Sameiet Pilestredet 55, Nestleder i Oslo Kristelige Studentlag. Styret i Appell tensing og Barbu ungdomsklubb. Leder i skolelaget på ungdomsskolen og videregående skole. Utleie av eiendom. Satsingsområder: 

  • Gode fellesskap for kristen tro gjennom ulike aktiviteter for folk i forskjellige aldre og livsfaser. Her må vi lytte til hva menigheten ønsker; starte noe nytt det er interesse for og heller legge ned det som er tungt å drive?
  • God forvaltning av menighetens ressurser, både menneskene, kirkebyggene og evt. annen eiendom

 

Svein Homstvedt, f. 1951, bosatt i Bergsalléen, pensjonist. 

imageooei.png

Jeg er født og oppvokst i Oslo, og er utdannet som naturforvaltningskandidat fra det som en gang het
Norges landbrukshøgskole. Fra 2011 er jeg seniorrådgiver i Statistisk sentralbyrå (SSB) etter å ha vært seksjonssjef for miljøstatistikk samme sted i 17 år. Før dette jobbet jeg 12 år i Norges vassdrags- og
energidirektorat (NVE). Jeg har ikke tidligere erfaring fra menighetsråd, men jeg har flere års erfaring med lederoppgaver i KFUM-kameratene, både som fotballlagleder, sommerleirleder for barn, påskeleir-leder for ungdom og styremedlem, og var siden leder og trener for Bakkehaugens fotballgutter. De var tilsluttet KFUM-kameratene sentralt og Bakkehaugen menighet lokalt. I de seinere årene har jeg fulgt et barnekorarbeid i Rødtvet menighet på nært hold. Som bestefar til 5 barnebarn fra 10 år og nedover er jeg opptatt av hva menighetene har å tilby barn og unge, og ønsker velkommen kreative tiltak for å nå ut til flere. Samtidig må kirken være et naturlig sted å oppsøke i alle livsfaser – og for alle minoritets-grupper. Jeg ønsker at vi skal være ydmyke, og skape et sted for undring og refleksjon, lyttende, gjerne spørrende, også til hva som skal være kirkens sjel i turbulente tider nå og framover.

 

Varamedlemmer:

Roald-Einar Ottersen, f. 1952, bosatt Christophersens vei, pensjonert prest. 

Arbeidet i kirka. Sittet i Vestre Aker menighetsråd tidligere. Satsingsområder: Kirka er både institusjon, kulturbærer og trosfellesskap. Jeg ønsker at menighetsrådet kan bidra til at disse delene knyttes best mulig sammen. Menigheten må arbeide videre med utvikling av ulike gudstjenester. Å styrke og skape ulike møtesteder for samvær og samtaler er viktig.

 

Tore Olad Rimmereid, f. 1962, bosatt i Hasselhaugveien, prosjektdirektør. 

Engasjert i Kirkens Bymisjon sitt økonomiutvalg i snart 20 år. Ledererfaring fra både offentlig og privat virksomhet. Satsingsområder: En kirke for alle, også for tvilere. Viktig å legge til rette for et godt barne- og ungdomstilbud. 

 

Jan Erik Hviding, f. 1958, bosatt i Hasselhaugveien, farmasøyt. 

Master i kristendomsstudier (TF), aktiv kirkegjenger, sunget kirkemusikk i kor siden 2004. Satsingsområder: 

  • Satse på kirken og menighetshuset som en aktiv møteplass for 
    barn, ungdom og voksne.
  • Jobbe for økt deltakelse på gudstjenester og arrangementer i menighetshuset. Utvikle gudstjenestene med tanke på tidspunkt, liturgi og musikk
  • Tilpasse salmene til familiegudstjenester, høymesser og kveldsmesser så terskelen senkes for å 
    kunne delta aktivt i salmesangen
  • Barnekor er viktig, egne barn deltok både i Alfa og Fresco og hadde 
    stor glede av de

Kontaktinformasjon for Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker menighet

Felles menighetskontor:

Ullevålsveien 117

0361 Oslo

 

Kontortid: man-torsdag kl. 10-12

Telefon: 23 62 93 70

Sentralbord for kirkene i Oslo: 23 62 90 00

Kirketorget (for spørsmål om dåp, vielser og gravferd) 23 62 90 09

Organisasjonsnummer 914 809 886

Bakkehaugen, Majorstuen og Vestre Aker sokn

Soknets to kirker:

Bakkehaugen kirke

Carl Grøndahls vei 27

0871 Oslo

 

Vestre Aker kirke

Ullevålsveien 117

0361 Oslo

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"