-Dere gjør meg så stolt. Dere representerer faglighet, det er ingen quick fix dere tilbyr, sa biskop Kari Veiteberg i sin hilsen til jubilanten.
-Dere gir tillit og dere får tillit. Slikt tar tid, men dere går et stykke vei med ungdommene.
Også leder av det valgte Kirkerådet og medlem av Oslo bispedømmeråd, Kristin Gunleiksrud Raaum, kom med rosende ord.
-Dere lærer kirken hva det er å være kirke. Dere lærer lokalsamfunnet hva det betyr å bry seg. Dere er kirke i en ny tid, i vår tid. Dere er sta, som gamle geiter. Men dere har stått i det, kjempet dere plass. Det er egentlig bare to ord som er dekkende: Bravo! Og Hurra!
Stor betydning
Som det meste av arrangementer for tiden ble også 13-20s jubileumsfest skalert ned grunnet korona-pandemien. Like fullt var det invitert noen titalls mennesker i henhold til smittevernet. Festen ble også strømmet på nettet.
Artisten Trygve Skaug spilte sanger. Han har kjent til arbeidet siden oppstarten og roste innsatsen. Ungdom tilknyttet 13-20 fremførte en dans, en annen rappet. Rundt omkring i lokalet hang det kunst malt av ungdom samtaletilbudet har hatt kontakt med. Det ble servert burgere, kaker og kaffe.
Biskopen gav jubilanten et ikon i gave, et koptisk ikon som visser omsorg og trøst.
Kommunen
13-20 startet altså sitt arbeid i Sandvika for ti år siden. Kommunen finansierer stillingene. I dag er de fire ansatte og arbeidet har spredd seg til Bergen, Drammen og Groruddalen i Oslo.
Ordfører i Bærum, Lisbeth hammer Krog, hilste også jubilanten. Hun pekte på nettopp det som mange av ungdommene gir 13-20 tilbakemeldinger om.
-For mange har dette arbeidet blitt et livreddende felleskap. Det er et ikke-byråkratisk tiltak som ser mennesket uten noe om og men. Dere er lettstelte, i ordets beste betydning, sa hun til latter fra salen.
-Gjennom det viktige arbeidet dere gjør viser dere i klartekst at dere bryr dere om ungdommene våre. Det er nestekjærlighet i praksis. Og som biskopen sa, dere er tuftet på faglighet og kunnskap. Det må vi holde høyt, avsluttet ordføreren.