Helt avhengig av gode samarbeidspartnere
Frivillighetskoordinator Victoria Rosland Stokke i Paulus og Sofienberg menighet har i tre år vært kontaktperson og krumtapp i samarbeidet mellom Friomsorgen og menigheten. Siden oppstart i 2020 har rundt 15 domfelte vært innom kirken og deltatt sammen med andre frivillige i menighetens ulike tilbud, som vert i åpen kirke, som konsertvakt, eller som kirketjener under gudstjenester og andre seremonier. I løpet av denne tiden har alle som har avtjent samfunnsstraff som frivillig, fortsatt som frivillige i menigheten. Noen har i tillegg blitt tilbudt lønnet arbeid og flere ønsker å fortsette å høre til i kirken på ulike måter - også etter at «soningen» er ferdig.
Victoria, staben og andre frivillige i Paulus og Sofienberg ble takket for sin engasjerte og inkluderende deltakelse i det viktige samfunnsoppdraget som ligger i straffegjennomføring i frihet. Oslo Friomsorgskontor er helt avhengig av gode samarbeidsparter og oppdragsgivere for å kunne gi dette tilbudet om en soningsform som oppleves som konstruktiv og positiv både for den domfelte og samfunnet.
Respektfult og tillitsbasert samspill
Avdelingsleder Cecilie Opsahl Johansen, oppdragsgiverkoordinator Camilla Solland og rådgiver Selene Bevan fra Friomsorgen understreket alle opplevelsen av at Victoria og menigheten har tatt seg tid til å se og møte de domfelte frivillige på måter som har gitt anerkjennelse og skapt nye relasjoner.
I begrunnelsen for årets pristildeling trakk Camilla Solland fram den positive holdningen Friomsorgen har møtt fra Victoria Rosland Stokke og menigheten, det fleksible tilbudet av både arbeidsoppgaver og arbeidstider – og til og med etterspørring av flere domfelte.
Videre vektlegger Friomsorgen det gode menneskesyn, evne til å se ressursene i det enkelte mennesket og et respektfullt og tillitsbasert samspill mellom menighet og de domfelte.
- Vi trenger flere oppdragsgivere som Victoria og Paulus og Sofienberg menighet, konkluderte Camilla Solland i sin prisbegrunnelse.