- Jeg tror jeg tar sakene litt på sparket, sier Aron Gratland fra Grorud menighet. Det er første gang han er med på Ungdomstinget, og hvordan saker behandles og vedtas regner han med å skjønne etterhvert.
Uansett er det fellesskapet som trekker mange av de rundt 30 ungdommene som denne helgen snakker om hvordan det er å være ung i kirken i Oslo, Asker og Bærum.
-Men jeg gleder meg til å jobbe med sakene også, sier Marie Bordi fra Lommedalen menighet. Hun har vært på Ungdomstinget før. Hun er veldig glad for at det i år var mulig å treffes fysisk.
-Det er flere folk her nå enn ifjor, sier hun.
-For deg, Aron, er det jo første gang. Hvorfor ville du bli med på dette?
-Presten vår spurte meg og jeg hadde tid. Så er man jo delegat og jeg syntes det hørtes litt proft ut. Så jeg setter det på cv-en, sier han med et smil.
Biskop Kari Veiteberg kom på åpningen av Ungdsomstinget med en hilsen.
Demokrati
Ungdomstinget arrangeres en gang i året. Der samles ungdom fra menighetene i Oslo bispedømme (Oslo, Asker, Bærum og døvemenighetene). Ungdomstinget uttaler seg om utvalgte saker, og velger et ungdomsråd for bispedømmet. Ungdomsrådet arbeider videre med sakene mellom hvert ungdomsting.
Biskop Kari Veiteberg kom og hilste Ungdosmtinget. Hun fortalte om sin vei til å bli biskop og hvordan forbilder og rollemodeller er viktig.
Hvordan går det?
Første oppgave for delegatene fredag kveld var en liten status på hvordan det er å være ungdom i menighetene i Oslo bispedømme. Det var mye positivt å si.
-Det er fint at det er mange forskjellige mennesker som møtes, ikke som på skolen, sa en gruppe.
En annen gruppe etterlyste flere åpne kirker.
-De bør være mer åpne og tilgjengelige i hverdagen. Kanskje man kan gå inn å gjøre lekser.
Ungdomstinget varer frem til søndag.