Leder av Oslo bispedømmeråd, Gard Realf Sandaker-Nielsen, pekte på at Kari Veiteberg blir biskop i et år med historiske markeringer for kirken. Det er 500 år siden reformasjonen, det er også året da to av samme kjønn fikk mulighet til å gifte seg i kirken. Så får historien vise om kallenavnet Kari den første blir stående.
- Kanskje blir det biskop Kari den store, den rufsete, den frittalende, den elskede, den som snakker rett fra levra eller kanskje til og med reformatoren, sa han i sin hilsen under mottagelsen i Fanehallen på Akershus slott.
Lite pompøs
Leder av Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum, pekte på at det alltid er noe med den nye biskopen som bryter forventningene.
- Det er en viktig side. Du bryter noe åpent og viser hva som er inni. Slik du gjorde i din preken i dag. En preken over en av de vanskeligste evangelietekstene. Du bruker vanlige ord som gir oss frysninger på ryggen, sa hun.
Fylkesmannen i Oslo og Akershus, Valgerd Svarstad Haugland, hadde lagt merke til at Kari Veiteberg var godt gjenkjennelig, selv om hun talte i Domkirken.
Nyansene mellom Domkirken og Tøyenkirken er ganske stor. Men du var deg selv. Du er velsignet lite pompøs. Jeg vil si til lykke med dagen, men også lykke til. Begge deler trenger du, tror jeg, sa hun med et smil.
Her er jeg
Mottagelsen på Akershus slott ble avsluttet med en takketale fra den nye biskopen. Hun takket for en gripende dag, med varme, gratulasjoner og smil hele dagen.
- Om noen kom inn i et rom i går og spurte etter biskopen i Oslo, ville jeg ha sett etter Andreas (Aarflot), Gunnar (Stålsett) og Ole-Christian (Kvarme). I dag ville jeg ha reist meg og sagt: «her er jeg. Send meg». Det må bety at vigslingen har virket, sa hun til latter og applaus fra salen.