Sammen med sin tandemsykkel-kompanjong Arne Opdahl har Tare i løpet av en måneds tid syklet tilsammen 170 mil til de 28 stavkirkene rundt om i Norge. I Møre har de besøkt stavkirkene i Rødven, Kvernes og Grip. Mottakelsen over hele landet har vært overveldende, og han har lært mye:
– Alle stavkirkene i landet har sine rike historie og hver på sin måte sitt sterke uttrykk og sin sjarm, oppsummerer Tare. – Inntrykket jeg sitter igjen med etter turen er den spiritualiteten og religiøsiteten som har preget folket her i landet gjennom tusen år. Fra den tidligste tiden kan vi avlese overgangen fra hedendom til kristendom, og overgangsritene kan anes også i stavkirkene. Så befester den kristne troen seg gjennom hundreårene.
– Det er kjempeviktig at det er lov å ta på ting i kirkene og at ting ikke er avsperret, slik vi ofte opplever i museer. Å kunne røre ved kunst, interiør og gjenstander gir andre dimensjoner og en annen erfaring, understreker Tare, som med svekkede syns- og hørselssanser i stedet utnytter andre sanser til sterke opplevelser. Han er opptatt av at kirkene skal være for alle - tilgjengelige for alle og inkluderende overfor alle.
– Runden til alle stavkirkene i Norge har vært en sterk erfaring, og vi har blitt møtt så overveldende over alt, bekrefter Tare – som sier han har fått mye tilbakemeldinger fra folk underveis – og at han har lært veldig mye.
Noe av inspirasjonen til turen var Lars Myttings bok «Søsterklokkene», og nå vil også Tare skrive bok om stavkirkene: – Det skal være en faktabasert bok, der jeg vil dokumentere så mye som råd av hvilken kulturskatt vi har i stavkirkene våre, sier han.