Dialogkonferansen arrangeres denne gang i Trondheim. Konferansen er for ansatte og frivillige i de nordiske folkekirkene som jobber med eller er engasjert i tros- og livssynsdialog, men er også åpen for andre interesserte.
Konferansen arrangeres hvert 1,5 år og denne gangen er det Norge ved De kirkelige dialogsentrene i Trondheim og Oslo og Mellomkirkelig råd som inviterer.
Tid: 14.-16. mars
Sted: Hotell Augustin Trondheim
Tema: Det livssynsåpne samfunn – Dialog og polarisering
Pris:
- Konferanseavgift med måltider, og uten overnatting: 3.500,- kr.
- Konferanseavgift inkludert overnatting og måltider: 5.800,- kr.
Presteforeningen har lyst ut konferansestipend med søknadsfrist 15. januar
Å finne veien til et inkluderende samfunn
I en tid preget av uro, krig og polarisering skal vi sammen finne veien til et inkluderende samfunn. Hva betyr egentlig livssynsåpent? Hvordan skal vi være et livsynsåpent samfunn? Og hvordan kan vi bidra til å motvirke utenforskap? Dette er spørsmål vi tar opp på den nordiske dialogkonferansen.
I 2010 oppnevnte Kulturdepartementet et tros- og livsynsutvalg som skulle gjennomgå statens tros- og livssynspolitikk. Utvalgets oppgave var å legge frem konkrete forslag til en mer helhetlig tros- og livssynspolitikk som skulle sikre alle borgeres tros- og livsynssutøvelse. Dette resulterte i rapporten Det livssynsåpne samfunn (NOU 2013: 1). Siden da har livssynsåpent blitt et integrert begrep i det offentlige Norge.
Utvalget formulerte noen grunnleggende prinsipper for det livssynsåpne samfunnet. Noen av disse prinsippene er blant annet: Alle borgere skal ha tros- og livssynsfrihet, alle tros- og livssynsamfunn skal likebehandles, og alle bør akseptere å bli eksponert for andres tros- og livssynspraksis i det offentlige rom.
Til konferansen kommer det mange gode fag og ressurspersoner som:
Sturla J. Stålsett – Professor i diakoni, religion og samfunn ved MF
Herborg Finnset –Biskop i Nidaros
Lars Laird Iversen – Religionssosiologi MF
Kristin Graff Kallevåg – Førsteamanuensis s i systematisk teologi og religionspedagogikk MF
Bente Sandvig – Spesialrådgiver i Humanetisk forbund
Ingrid Rosendorf Joys – Generalsekretær for Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL)
I løpet av dagene ønsker vi å ha fokus både på praktisk erfaringsutveksling, felles faglig refleksjon og fordypning, og kommer derfor til å ha en kombinasjon av foredrag, samtaler og praktiske workshops. Vi vil besøke flere steder i Trondheim og ferie gudstjeneste i Nidarosdomen
Programmet og påmeldingslenke.
Påmeldingsfrist 1. februar 2023.