Bildet nedenfor er historisk. Her møtes en koptisk ortodoks biskop (Biskop Biemen) og en norsk kvinnelig biskop (Biskop em. Laila Riksaasen Dahl). Dette er et uttrykk for økumenikk.
Tunsberg bispedømme har relasjon til særlig 3 kirker/bispedømmer.
STRÄNGNÄS STIFT, SVENSKA KYRKAN
Les mer om dette stiftet via lenke under.
NAGADA og QUS BISPEDØMME, DEN KOPTISK ORTODOKSE KIRKE I EGYPT
Den koptisk-otodokse kirken i Egypt er en av verdens eldste kirkesamfunn. Kirken har tatt vare på mange gamle tradisjoner og skikker fra kirkens første århundre. Kirkesamfunnet regner sin opprinnelse fra evangelisten Markus som brakte evangeliet til Egypt i år 61. Her fikk han kontakt med skomakeren Annianus som reparerte sandalene til evangelisten. Annianus ble senere innsatt som Markus arvtaker og biskop i Egypt. Den nåværende patriark og pave Tawadros III er den 118. i rekken. I Egypt i dag er de en minoritetskirke midt i et muslimsk samfunn med de utfordringer dette har.
Tunsberg bispedømme har hatt vennskapsrelasjon siden slutten av 1990-årene.
DEN EVANGELISK-LUTHERSKE KIRKE I LITAUEN
Siden tidlig på 90-tallet har Den norske kirke og Den Evangelisk-Lutherske kirke i Litauen hatt en vennskapsrelasjon. Dette skjer på oppdrag av Mellomkirkelig råd i Den norske kirke. I de senere årene har Larvik prosti på vegne av Tunsberg bispedømme og Økumenisk fagråd i Tunsberg hatt et spesielt ansvar for relasjonen.
Den evangelisk-Lutherske kirken i Litauen (ELCL), Lietuvos Evangelikų Liuteronų Bažnyčia, har sin bakgrunn fra reformasjonen i det 16.årh. Ved slutten av den første verdenskrig var det 80 menigheter, 72 pastorer som betjente 120 000 medlemmer. Men som resultat av endringer under den andre verdenskrig og den påfølgende sovjetiske okkupasjonen 1940-1990 da religiøst opplæring og kirkemedlemskap var forbudt, ble kirkesamfunnet redusert til en minoritetskirke. I dag har kirken ca. 21.000 aktive medlemmer (O,5 % av befolkningen) med 52 menigheter og 15 prester. Les mer om historien til kirken - se lenker under.