I sin tale sa varaordføreren pekte hun på hvor uvurderlig Bruktbutikken er for de som har dette som arbeidsplass og felleskapsarena – og som i tillegg er et viktig bidrag når Asker jobber for mer ombruk: - Det er mildt sagt vel fortjent og verdt en skikkelig markering, at dere har flyttet inn i disse flotte lokalene. Som eiendomsmeglerne som holdt til her før dere ville sagt; beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet! For dette koselige huset ligger lett tilgjengelig for alle som kommer til Asker sentrum – også de som parkerer på Trekanten. Er de lure, tar de turen hit først. Varaordføreren bemerket også at både ordføreren og hun selv hadde vært på besøk i bruktbutikken tidligere samme uke for å se. - Det endte med at en overentusiastisk ordfører ønsket å kjøpe nesten halve butikken. Det er heldigvis fortsatt skatter igjen!
Daglig leder for Kirkens feltarbeid i Asker, Gudrun Brøvig Silde, takket i sin tale alle som har bidratt til å gjenåpne butikken og til å gi den en betydelig ansiktsløftning: - Dette er en stor dag! Takk til alle våre ansatte, arbeidere og frivillige som legger ned tid, omsorg og ressurser i å skape møtesteder og arbeidstiltak for de i blant oss som trenger det!
Kirkens feltarbeid er eid av menighetene i Asker og driver et utstrakt diakonalt arbeid blant mennesker som strever med rusavhengighet, psykisk uhelse og utenforskap. I tillegg til Bruktbutikken driver feltarbeidet Varmestua, Elveplassen overnatting, arbeidstiltaket, lysfabrikk, nødovernatting og har egen prestetjeneste.
Åpning av Bruktbutikken Gudrun Brøvig Silde, daglig leder.
Åpning av Bruktbutikken Kulturinnslag Sondre Foyn Gullvåg
Åpning av Bruktbutikken. Varaordsfører Monica Vee Bratlie.
Åpning av Bruktbutikken Annemor Onarheim på plass. En av feltarbeidets støttespiller gjennom mange år.