Da ble den entusiastiske og svært dyktige musikklæreren Rafael Pumabilla ansatt. Med ham har quena-fløyte og charango, gitar og skinntrommer inntatt klasserom og spesialprogram.
Sammen med noen av guttene har han dannet en musikkgruppe, som ofte stiller opp, kledt i broderte skjorter og med populær andesmusikk og lovsanger i tradisjonell musikkdrakt.
Nå blir Mushuk Kawsay (Tamboskolen) bedt om å sende gruppen til andre arrangement i kommunen. Og det gjør de gjerne, som stolte representanter for skolen sin og kichwa-kulturen.
Oscar, en avgangselev på 18 år, er med i gruppen. Han forteller at han kunne spille litt gitar før, men nå har han også lært å spille charango.
– Det er gøy å spille i gruppe, smiler han, og legger til at han også er med i danse- og musikkgruppe i lokalkirken sin.
Lærer Rafael øver nå med en ny gruppe, fra åttende klasse. Fra neste skoleår gleder de seg til å ta over som skolens musikere og stolthet.
Indianerkulturen er under press fra storsamfunnet. Tamboskolen, som ligger 3000 moh, ønsker å ta vare på kichwa- (indianer-) tradisjoner og samtidig være en god kristen skole.
NORMISJON
Ecuador er folkerik og mektig på kultur, men blant verdens fattigste økonomisk. Normisjon har siden 1968 brukt mye midler blant annet på utdanning og lederopplæring blant minoriteter. Normisjon kom til landet for å nå mennesker med evangeliet og det har nå vokst frem en rekke evangeliske kirker. Normisjon er i ferd med nasjonalisere sin innsats i landet. Nå arbeider man gjennom nasjonale kirker og samarbeidspartnere med menighetsarbeid, lederopplæring og utdanning.