Mellomkirkelig råd har med bekymring sett på hvordan Boko Harams angrep har eskalert kraftig både i omfang og i mål den siste tiden.
- De menneskelige lidelsene som Boko Haram forårsaker gjør sterkt inntrykk. Vi håper den store internasjonale stillheten om disse lidelsene nå er brutt, sier Hagen Agøy.
- Vi håper også på et forsterket norsk engasjement for styrking av menneskerettigheter, fred og sikkerhet for alle i Nigeria, fortsetter Hagen Agøy.
Liten oppmerksomhet
Det har vært liten oppmerksomhet om den prekære situasjonen i Nigeria fra internasjonale politiske ledere, media og sivilt samfunn.
- Boko Harams angrep på provinshovedstaden Maiduguri natt til 25. januar, bare timer etter at President Goodluck Jonathan var på valgkamp i denne byen, kan dessverre være et tegn på at denne brutale gruppen er sterkere enn mange har trodd, sier Hagen Agøy.
#bringbackourgirls
Hun minner om at 219 jenter fremdeles er savnet etter bortføringen av over 300 jenter fra en videregående skole i Chibok i april i fjor.
- #bringbackourgirls- kampanjen stilnet etter hvert i vesten, men den fortsetter der den startet i Nigeria, sier generalsekretæren.
Bakgrunn om konflikten i Nigeria
Terrorgruppen Boko Haram rettet lenge sine angrep mot statlige institusjoner og symboler, men angriper nå i større grad sivile. Angrepene rammer særlig travle markeder, busstasjoner, politi, militærinstallasjoner, kirker, moskeer og skoler. Mange har blitt drept, og enda flere har mistet sitt hjem og er på flukt.
Nigeria er med sine 170 millioner innbyggere Afrikas største land, og har den største økonomien på kontinentet. Landet har omfattende utfordringer knyttet til korrupsjon, manglende rettsikkerhet, fattigdom, etniske, religiøse og politiske konflikter og ikke minst den eskalerende brutaliteten til Boko Haram.