Den årlige trosopplæringskonferansen handlet om arbeid for døpte barn og unge i Den norske kirke og ble arrangert av Kirkerådet og IKO-forlaget. I år var rekordinteresse for landets største kirkelige fagkonferanse, som samlet hele 2000 ansatte og frivillige fra Den norske kirke i Norges Varemesse i Lillestrøm.
Fast innslag i konferansen er utdeling av Trosopplæringsprisen, som IKO-forlaget og Kirkelig arbeidsgiver- og interesseorganisasjon står bak. I år gikk prisen til trosopplæringsarbeidet i Hareid menighet. Juryen begrunnelse er:
"Prisen går i år til en menighet som har utformet og gjennomført en mønsterverdig lokal plan for trosopplæring. Tiltakene er godt dokumenterte og har stor overføringsverdi. Trosopplæringen er godt integrert i resten av menighetsarbeidet og bidrar til å skape oppslutning om gudstjenestelivet. Juryen har lagt vekt på gode enkelttiltak og på en særlig solid og gjennomarbeidet plan, som allerede inspirerer nabomenighetene. Juryen har tro på at planen og arbeidet har potensiale til å inspirere langt flere."
Troverdig medarbeider
Årets konferanse var spesiell fordi det er første gang samtlige menigheter i kirken har fått tildelt trosopplæringsmidler.
Tema for konferansen var "Troverdig": troverdig budskap, troverdig medarbeider og troverdig kirke. Konferansedeltakerne hadde muligheten til å velge mellom ulike seminarer, som "Trosopplæring i verdens rikeste land" og "Hollywoods bibelbølge og trosopplæring".
Kulturminister Thorhild Widvey var en av gjestene. Statsråden var opptatt av å fortelle hvor viktige barne- og ungdomsarbeidere i kirken er.
- Tusen hjertelig takk for den gode innsatsen dere gjør. Dere legger ned en stor innsats for barna våre og sikrer folkekirkens fremtid, sa hun.
Elsafadi inspirerte
Den tidligere basketballstjernen, Marco Elsafadi, holdt inspirasjonsforedrag. Han er også kjent fra NRK-programmet, "Mesternes mester" og arbeider nå som inspirator og ambassadør for UNICEF. Han fortalte om hvor viktig kirken var for han under oppveksten, selv om foreldrene var muslimer.
- Før vi kom til trygge Kragerø bodde vi i en sliten ghetto i Berlin sammen med mange andre flyktninger med midlertidig oppholdstillatelse. I helgene holdt menigheten åpent hus for oss barna. Foreldrene mine, som er muslimer, sendte barna sine til menigheten for at de skulle være trygge. I noen år vokste jeg opp i menigheten i helgene og ble sett av deres kollegaer i Tyskland, fortalte Elsafadi til trosopplærerne.