Vi har streiket. Vi har brølt. Det ble en grønn bølge i kommunevalget. Over 40 kommuner og fylker har erklært klimakrise. Aldri har klimaendringer blitt prioritert høyere av befolkningen. Hva nå? Velkommen til Broen til framtiden 2020: Klimaløsning nedenfra for valget 2021.
Broen til framtiden 2020 er den første milepælen for fagbevegelsen, miljøbevegelsen, Kirken og andre trosbaserte aktører og forskermiljøer mot et grønt valg i 2021, og startskuddet på et avgjørende tiår for klimaet.
Bli med på folkets klimaverksted for å sette dagsorden for årene som kommer. Hovedtemaene blir Klimajobber: en klimaløsning nedenfra og Klimavalg 202.
De som jobber i petroleumsindustrien skal ikke omstilles til arbeidsledighet, og klimastreikende ungdommer skal kunne utdanne seg til grønne jobber. Hvordan mobiliserer vi nedenfra for nye klimajobber og grønnere arbeidsplasser i hele landet? Hva kan man gjøre på sin arbeidsplass og gjennom tarifforhandlinger for å sette klima på dagsorden? Hvordan kan by og land går hand i hand mot et bærekraftig samfunn?
Regjeringen har bestilt Klimakur 2030, alle partiene forbereder krav til stortingsvalget og ungdomspartiene tar klimaopprøret inn i kampen over moderpartienes valgprogram. Hvordan kan vi gjøre 2021 til tidenes klimavalg? Hvilke krav bør stilles til regjeringen og partiene og hvordan skal vi få gjennomslag for disse?
Det blir også parallellsesjoner som utdyper temaene Fagbevegelsen og klima; Hvordan sette – og nå – hårete mål; Global klimarettferdighet og Hva skal vi gjøre med Equinor.
Under paralellsesjonen 'Global klimarettferdighet' blir tema hvordan en grønn, rettferdig omstilling må også være rettferdig for resten av verden. Det blir to panelsamtaler som vil dekke temaene matvaresikkerhet samt tap og skade. Under samtalen om matsikkerhet bidrar blant andre Hege Skarrud (Spire), Sofie Nordvik (KFUK/M-Global) og Kjersti Hoff, Bonde- og Småbrukarlaget. Under samtalen om
tap og skade bidrar Lisa Sivertsen (Kirkens Nødhjelp), Embla R. Mathisen (Changemaker), Sofie Nordvik (KFUK/M-Global).
Klimaendringene og innsatsen vi må legge ned for å nå bærekraftsmålene krever at samfunnet og vi alle må omstille oss. Kirka, sammen med fagbevegelse og miljøbevegelse, har viktige roller å spille for å få dette til. Vil du vite mer om hvordan, og bli inspirert til innsats, så er Broen til framtiden stedet å være.
Konferansen finner sted 28. februar på Folkets hus i Oslo. Hvis du ikke har anledning å være med, kan du følge med gjennom streaming eller ved å se opptak i etterkant.
Les mer om arrangementet og meld deg på ved å følge lenkene nedenfor.