For sjette gang samles en allianse av fagbevegelse, miljøbevegelse, trossamfunn, forskere og engasjerte mennesker for å forme broen til framtiden. Målet er å bygge klimaløsninger nedenfra og å skape nye grønne arbeidsplasser.
Solide navn på plakaten
Konferansen har navn og temaer som gir en faglig sterk, politisk interessant og underholdende dag – til inspirasjon og læring. Blant annet vil byrådsleder Raymond Johansen fortelle om miljøhovedstaden og en rettferdig omstilling, det vil være en samtale om klimarisiko med Thina Saltvedt, Martin Skancke, Kristin Halvorsen og Anders Bjartnes. AUF-leder Ina Libak og Framtiden i våre hender-leder Anja Bakken Riise utfordrer Åsmund Aukrust fra Arbeiderpartiet om olje, klima og arbeidsplasser.
En del av programmet er viet parallelle sesjoner hvor du kan velge mellom
- Hvordan bygge broer: kommunikasjon og organisering i det grønne skiftet
- Hvordan realisere omstillingen: arbeidsplasser, teknologi og industri
- Verksted: Bidra der du bor – klimaløsninger nedenfra
- Oslo - europeisk miljøhovedstad
Kirkelig start på det hele
Berit Hagen Agøy, generalsekretær i Mellomkirkelig råd, er første taler ut og setter agendaen for dagen.
– Det blir stadig tydeligere at det trengs handling. Greta Thunberg, den svenske skoleeleven og aktivisten som har inspirert unge mennesker over hele verden, minner oss om dette. Hennes budskap er enkelt og samtidig veldig alvorlig: Hvorfor skal de unge tenke på fremtiden hvis ikke politikere og verdens ledere gjør det? Det er viktig for oss som kirke å være til stede på denne konferansen som handler om å bygge klimaløsninger nedenfra. Det er også viktig å løfte frem at dette er en allianse på tvers av ulike fagmiljøer, miljøbevegelser og trossamfunn. Klima- og bærekrafts-spørsmål er noe som angår oss alle. Det handler om etikk, ansvar og rettferdighet. Vi står ikke hver for oss, men sammen om en felles sak.
Bærekraftige hverdagstips
I tillegg til stemmer fra scenene, er det også mye å plukke opp på alternative stands. Her får du tips til å leve mer bærekraftig, alt fra miljøvennlig reisebyrå og etisk bank til miljøvennlig yrkesveiledning og klesbyttemarked og vegetarmat. Grønne menigheter vil ha stand, med råd og tips om hvordan man kan bli mer miljøvennlige i sin lokale menighet. Også i år vil kirken sørge for et "stillerom". I rommet er det et håpstre, hvor du kan henge opp bønner. Rommet kalles Pusterom – et rom til ettertanke og meditasjon.
Broen til framtiden er som alltid gratis. Les mer om konferansen og meld deg på i lenken under.