En pilegrimsvandring er både en indre og en ytre reise. Ved å følge den over tusen år gamle pilegrimsleden fra Oslo til Nidaros, går vi i fotsporene til tusenvis av pilegrimer som har vandret mot Olav den helliges grav. Dagens pilegrimer kan ha ulik lengsel eller motivasjon for sin vandring. Felles for oss er det at vi bryter opp fra det kjente for å søke nye nytt, det være seg naturopplevelser, stillhet, bønn, fellesskap eller et hellig mål. Vi vil legge opp til at man overnatter hjemme og møtes om morgenen til ny strekning.
Etapper:
Mandag 9. august: (Ca 13 km) Første etappen går lokalt i Gjerdrum, hvor vi blant annet vandrer rundt hele rasområdet. Vi starter utenfor kirkekontoret på Ask og går ned til Nystulia og over Golfbanen. Deretter krysser vi Fladbybekken og vandrer opp til Høyenhall. Herfra går ferden over Asmyrgata ned til Hval og opp igjen til Ask. Denne runden er på ca 6 km og går utenfor det evakuerte området. Derfra går vi opp til Heni og Gjerdrum kirker. Vi tar oss tid til at deltakerne som ønsker det kan besøke gravstedene til sine kjære. Avslutning med stilllhet, lystenning og bønn i Gjerdrum kirke. Denne første dagen blir en slags utsendelse for vandringen videre, men de som kun vil delta denne dagen, er hjertelig velkomne til det.
Tirsdag 10. august: Ullensaker kirke – Jessheim kirke – Hovin kirke (12 km)
Onsdag 11. august: Hovin kirke – Nordbytjernet – Risebro – Letohallen (17 km)
Torsdag 12. august: Letohallen – Råholt kirke - Eidsvoll 1814 – Eidsvoll kirke – Effata bedehus (20 km)
Fredag 13. august: Effata – Fløyta – Lyssjøen – Spitalen (17 km)
Dagsrytme: (med forbehold om endringer)
Kl. 09:00 Samling og impuls for dagen. Tidebønn.
Kl. 09:30-10:30 Vandring i stillhet.
Kl. 10:30 Pause.
Kl. 10:45-12:00 Vandring.
Kl. 12:00-13:00 Pause. Tidebønn.
Kl. 13:00 – 15.00-16.00 Vandring med kort pause
Kl. ca 15.00-16.00 Avslutning vandringsdagen. Tidebønn.
Vi tar ansvar for å organisere transport tilbake til utgangspunktet. Om noen ønsker å overnatte underveis, finnes det overnattingssteder langs leden. Se www.pilegrimsleden.no Det er også mulig å delta på deler av vandringen.
Bjørg Elisabeth Oserud, bosatt i Viervangen, har allerede gått denne strekningen og anbefaler den varmt. Hun vil delta på vandringen i august. Hennes erfaring er at det å gå pilegrimsvandring har vært til god hjelp etter å ha blitt rammet av leirskredet. Hun trekker også frem den varierte romeriksnaturen som en flott ramme rundt vandringen.
Velkommen til en flott vandring i stillhet eller samtale. Velkommen til et fellesskap med naturen, Gud og andre mennesker.
For mer informasjon og påmelding, ta kontakt med diakon Åshild S. Storheim innen 1. august.